Ben je van plan om nieuwe wandelschoenen te kopen en weet je niet precies waar je op moet letten? Er zijn een paar essentiële stappen die belangrijk zijn bij het kopen van schoenen die je zeker niet moet overslaan. Hiermee voorkom je blaren en blessures en zorg e ervoor dat je nog jaren plezier hebt van je wandelschoenen! In deze blog geven we je een aantal tips zodat jij de perfecte wandelschoen kiest die bij jou past.  

De juiste maat is het halve werk 

Uiteraard wil je de juiste maat voor je wandelschoen. Hiervoor is het verstandig om je voeten te laten opmeten. Alleen op deze manier kom je erachter welke maat perfect bij jou past. Een verkeerde maat wandelschoen kopen is de meest gemakte fout. Als je de schoenen gaat passen is het verstandig om daarbij de juiste sokken aan te trekken. Dit kan een enorm verschil geven aan het gevoel hoe de schoen past. 

Voor elk doel een ander type schoen 

Er bestaat niet 1 soort wandelschoen. Bedenk vooraf goed welk type schoen het best bij jou past en waarvoor je de wandelschoenen gaat gebruiken. Ga je bijvoorbeeld een berg beklimmen of gebruik je de schoen alleen voor korte wandeling. Voor de ene activiteit wil je misschien wel meer steun en ga je voor hoge wandelschoen terwijl je voor een wandeling met korte wandelschoenen wel uit de voeten kunt. Heb je een oude wandelschoen die je goed beviel? Neem deze mee naar de winkel. Op deze manier weet de winkelier ook welk type schoen het beste bij je past.  

Goedkoop is vaak duurkoop 

Het is verleidelijk om niet de duurste schoen te kopen maar juist een die wat goedkoper is. Duurdere schoenen zijn niet per definitie beter maar zijn vaak wel gemaakt van kwalitatief beter materiaal. Onze tip is dan ook om geen geld te besparen op een wandelschoen. Een goede wandelschoen heb je jarenlang plezier van en daarom mag dat ook wat kosten.  

Voorkom blaren door de schoenen goed in te lopen 

Na aankoop is het belangrijk om de schoenen goed in te lopen loopt er thuis een aantal uur op. Mocht je er dan achter komen dat ze toch niet helemaal lekker zitten kun je in de meeste gevallen te schoenen ruilen. Dat is beter dan dat je al op je vakantiebestemming in je campingstoel zit met de blaren op de voeten.