Met deze 4 tips koop je de beste wandelschoenen!

Met deze 4 tips koop je de beste wandelschoenen!

Ben je van plan om nieuwe wandelschoenen te kopen en weet je niet precies waar je op moet letten? Er zijn een paar essentiële stappen die belangrijk zijn bij het kopen van schoenen die je zeker niet moet overslaan. Hiermee voorkom je blaren en blessures en zorg e ervoor dat je nog jaren plezier hebt van je wandelschoenen! In deze blog geven we je een aantal tips zodat jij de perfecte wandelschoen kiest die bij jou past.  

De juiste maat is het halve werk 

Uiteraard wil je de juiste maat voor je wandelschoen. Hiervoor is het verstandig om je voeten te laten opmeten. Alleen op deze manier kom je erachter welke maat perfect bij jou past. Een verkeerde maat wandelschoen kopen is de meest gemakte fout. Als je de schoenen gaat passen is het verstandig om daarbij de juiste sokken aan te trekken. Dit kan een enorm verschil geven aan het gevoel hoe de schoen past. 

Voor elk doel een ander type schoen 

Er bestaat niet 1 soort wandelschoen. Bedenk vooraf goed welk type schoen het best bij jou past en waarvoor je de wandelschoenen gaat gebruiken. Ga je bijvoorbeeld een berg beklimmen of gebruik je de schoen alleen voor korte wandeling. Voor de ene activiteit wil je misschien wel meer steun en ga je voor hoge wandelschoen terwijl je voor een wandeling met korte wandelschoenen wel uit de voeten kunt. Heb je een oude wandelschoen die je goed beviel? Neem deze mee naar de winkel. Op deze manier weet de winkelier ook welk type schoen het beste bij je past.  

Goedkoop is vaak duurkoop 

Het is verleidelijk om niet de duurste schoen te kopen maar juist een die wat goedkoper is. Duurdere schoenen zijn niet per definitie beter maar zijn vaak wel gemaakt van kwalitatief beter materiaal. Onze tip is dan ook om geen geld te besparen op een wandelschoen. Een goede wandelschoen heb je jarenlang plezier van en daarom mag dat ook wat kosten.  

Voorkom blaren door de schoenen goed in te lopen 

Na aankoop is het belangrijk om de schoenen goed in te lopen loopt er thuis een aantal uur op. Mocht je er dan achter komen dat ze toch niet helemaal lekker zitten kun je in de meeste gevallen te schoenen ruilen. Dat is beter dan dat je al op je vakantiebestemming in je campingstoel zit met de blaren op de voeten. 

Drie populaire elektrische vervoersmiddelen voor jongeren

Drie populaire elektrische vervoersmiddelen voor jongeren

Waar bij volwassen mensen elektrische auto’s en elektrische fietsen de laatste jaren steeds populairder geworden zijn, zie je dat jongeren ook steeds vaker gebruik maken van elektrische vervoersmiddelen. Zo zijn elektrische fietsen niet alleen meer voor ouderen, maar fietsen ook steeds meer jongeren hierop. Naast elektrische fietsen zijn er nog andere populaire elektrische aangedreven vervoersmiddelen onder jongeren. In deze blog lichten we drie populaire elektrische vervoersmiddelen voor jongeren uit. 

Elektrische mountainbike 

Waar de normale elektrische fiets veel gebruikt wordt door ouderen, is de elektrische mountainbike enorm populair onder jongeren. De elektrische mountainbike is stoer en sportief. Met een elektrische mountainbike fietsen ze zonder al te veel hoeven inspannen lange afstanden door veelal ruig terrein. Doordat fietsen op een elektrische mountainbike veel minder energie kost, worden er snel grote rondes afgelegd. 

Elektrische fatbike 

Jongeren willen vaak net even wat anders dan het gangbare. De elektrische fatbike is zoiets. De elektrische fatbike is een elektrische fiets met een frame wat lijkt op een brommer, met dikke banden. De trapondersteuning zorgt ervoor dat fietsen op deze fiets niet zwaar is en je op een relaxte, ontspannen manier je voortbeweegt. Wil jij ook een elektrische fatbike kopen? Eén ding is zeker, met een elektrische fatbike krijg je hoe dan ook de nodige aandacht van het overige verkeer. 

Elektrische step 

Officieel is de elektrische step niet toegestaan op de openbare weg, maar dat maakt hem niet minder populair. Je kan tegenwoordig op veel verschillende plekken een e step kopen. Steeds meer jongeren, maar ook volwassenen maken gebruik van een e step. Zonder dat het energie kost, leg je met een gangetje van 20 tot 25 kilometer per uur afstanden tot wel 40 kilometer af. E steps zijn ook ideaal voor forenzen die niet met de auto de binnenstad in kunnen komen. ZE parkeren de auto aan de rand van de stad en leggen de laatste stuk per step af.  

Sporten met een personal trainer

Sporten met een personal trainer

Sporten is gezond en niet altijd weet je of je het op de juiste manier doet. Het lijkt alsof het niet voor je is weggelegd want je behaalt je doelen niet. Je zou dan kunnen denken aan een personal trainer tijdens het sporten. Er wordt dan speciaal een programma gemaakt die afgestemd wordt op jouw behoeften. De hulp van een personal trainer kan dan van pas komen wanneer je moeite hebt goede resultaten te behalen.

Wat is een personal trainer?

Een personal trainer zorgt ervoor dat je efficiënt kunt sporten. De personal trainer maakt samen met jou een programma zodat jij goede resultaten bereikt. Een personal trainer heeft verstand van de fysieke gesteldheid en de mogelijkheden van het lichaam. De personal trainer werkt met jou 1 op 1, je wordt goed begeleid tijdens je trainingsprogramma.

Waar vind je een goede personal trainer?

Bij fitgrid.nl hebben ze professionele personal trainers die alles weten over sport en het lichaam. Personal Trainingen van Fitgrid worden effectief gegeven zodat jij aan je doelen kunt werken. Er wordt gewerkt aan technieken. De trainingen worden gedaan 1 op 1 zodat alle aandacht naar jou gaat tijdens jouw trainingsschema.

Welke Personal trainingen van Fitgrid worden gedaan?

Word je geholpen met personal trainingen van Fitgrid dan begeleid de personal trainer je op de gebieden beweging, voeding en mental coaching. Bij fitgrid.nl kun je alles te weten komen over de mogelijkheden. De personal trainingen van Fitgrid kunnen indoor of outdoor worden uitgevoerd.

Is personal training iets voor jou?

Heb je het gevoel dat je niet goed sport en dat je jouw doelen niet behaald dan kan een personal trainer je helpen. Belangrijk is wel dat je er vol wilt voor gaan. Wil je sterker worden of gespierder en het lukt maar niet om dat doel te halen dan kan de personal trainer je hiermee helpen. Een reden waarbij je ook hulp kunt krijgen is als je bezig bent met afvallen en het lukt niet.

Het is dan mogelijk met hulp van een goede coach zoals een personal trainer te gaan afvallen. Jouw trainingsschema wordt daarop aangepast. Een personal trainer kan dus zeker voor jou goed zijn. Een personal trainer kan voor verschillende trainingsvormen een goed programma maken zodat jij op de juiste manier kunt sporten en je doelen behaalt.

Waarom trainen bij fitgrid.nl?

Zoek je een goede training dan kun je deze krijgen bij fitgrid. Heb je een personal trainer nodig bij je training dan zal die eerst kijken wat je nodig hebt. Op deze manier kan die jouw programma maken die voor jou goed is. Bij fitgrid.nl kun je allerlei informatie vinden over de personal trainers en de trainingen. Alle trainingsprogramma’s worden zo gemaakt dat die passen bij jou als persoon.

Elke training kan verschillen want je sportprogramma wordt erdoor anders. Wil je afvallen en vet verliezen dan vraagt dat om een training maar ook een programma die aansluit over voeding. Dat moet in balans zijn en dan zul je jou doelen behalen. Iemand die sterker wil worden of gespierder heeft weer een ander soort training nodig. Een personal trainer van fitgrid.nl kan je hier goed mee begeleiden. Heb je alleen een personal trainer nodig voor een specifieke sport dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Sporten op een gezonde manier is belangrijk.

Hoe lang gaat een fietsaccu mee?

Hoe lang gaat een fietsaccu mee?

Wanneer je een nieuwe fietsaccu hebt aangeschaft kun je gemiddeld zo’n 5 tot 6 jaar genieten van je fietsaccu. Dit is echter wel afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de frequentie van het gebruik, de manier van opladen en natuurlijk hoe je de fietsaccu onderhoudt. In dit artikel gaan wij je uitleggen hoe jij nog lang kunt genieten van je nieuwe fietsaccu. Let wel op, in de loop der jaren zal je fietsaccu nu eenmaal kracht en vermogen verliezen. Fietsaccu’s, ongeacht welk merk, hebben helaas niet het eeuwige leven en zullen dus langzaamaan afgeschreven worden. Zo gaan ook bijvoorbeeld de krachtige Bosch fietsaccu’s niet voor altijd mee. Meer weten over hoe je een fietsaccu moet onderhouden en opladen? Lees dan mee!

Onderhoud en gebruik is erg belangrijk

Op fietsaccu’s wordt vaak twee jaar garantie gegeven. Je nieuwe fietsaccu moet het dan in ieder geval deze twee jaar sowieso vol kunnen houden. Bij goed onderhoud en gebruik is het echter mogelijk om tot wel 6 jaar gebruik te kunnen maken van je accu. Natuurlijk is de levensduur van je fietsaccu niet verder te verlengen dan deze 5 tot 6 jaar, maar je kunt het verouderingsproces wel vertragen. Hierbij is onderhoud en goed gebruik enorm belangrijk. Als het goed is krijg je altijd een handleiding mee bij het aanschaffen van een fietsaccu. Lees deze vooraf even goed door. Zo weet je precies hoe je de accu moet gebruiken, opladen en nog veel meer belangrijke informatie.

Levensduur verlengen doe je zo

Wil je de levensduur van jouw fietsaccu verlengen? Maak dan gebruik van de volgende onderstaande tips:

 1. Laad je e-bike accu minimaal één keer per maand op, ook als je niet fietst
 2. Voorkom extreme temperaturen
 3. Door je fietsaccu tot ongeveer 95% op te laden kun je de levensduur iets verlengen. Zo put je de cellen van de batterij namelijk niet uit
 4. Zet de versnelling van je e-bike niet te hoog als je langzaam trapt
 5. Probeer altijd weg te fietsen zonder trapondersteuning, en zet het pas aan als je daadwerkelijk aan het fietsen bent

Een fietsaccu kopen?

Twijfel je nog over welke fietsaccu je wilt kopen? Het kan inderdaad een lastige keuze zijn, juist door het ruime aanbod. Een nieuwe fietsaccu kopen doe je bij Jouwfietsaccu.nl. Neem nu een kijkje op de website en laat je verassen door de scherpe prijzen!

Roeitrainer vs crosstrainer, welke kiezen?

Roeitrainer vs crosstrainer, welke kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw fitnessapparaat voor thuis, dan wil je natuurlijk ook meteen dat je een goede keuze maakt. In tegenstelling tot een sportschool heb je niet genoeg ruimte in huis voor 100 apparaten. Als je er dus één wilt kiezen, wil je een fitnessapparaat hebben wat binnen je budget valt en ook nog eens efficiënt kan meewerken aan je sportdoelen. In dit artikel behandelen wij de roeitrainer en crosstrainer. Beide hele populaire cardioapparaten, maar welke is nou echt het beste? En welke past het best bij jou? Wij leggen het je uit in dit artikel. Lees je mee? Dan gaan we beginnen!

Wat is het verschil nu eigenlijk?

Alhoewel beide fitness apparaten in vrijwel elke sportschool te vinden zijn, verschillen de beide apparaten wel erg veel van elkaar. Wil je een keuze maken tussen één van deze apparaten? Dan is het dus zaak om eerst jouw voorkeuren en wensen in kaart te brengen. Wat de verschillen zijn tussen deze twee machines gaan we je uitleggen. Allereerst is de manier van bewegen erg anders. Zo zit je bij een roeitrainer en heb je bij de crosstrainer een staande houding. Wil je een crosstrainer kopen? Kijk dan eens op de website van Fitvooralles.nl.

Bij een roeitrainer train je daarbij veel je bovenlichaam. Bij een crosstrainer is dit niet per se het geval. Vervolgens is het gebruiksgemak misschien nog een dingetje. Bij een crosstrainer kun je vrijwel direct beginnen. Bij een roeitrainer dien je eerst goed te zitten, je voeten vast te maken en vervolgens het niveau in te stellen. Zoals je ziet verschillen beide apparaten aardig wat van elkaar. Wil je een roeitrainer kopen of toch een crosstrainer? Hieronder leggen wij de voordelen uit van elk apparaat.

Voordelen van een roeitrainer

 • Meer gebruik van kracht
 • Intensief
 • Volledig lichaam
 • Lage blessuregevoeligheid

Voordelen van een crosstrainer

 • Volledig lichaam
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Makkelijk thuis te gebruiken
 • Lage blessuregevoeligheid
Wat is de beste fiets GPS?

Wat is de beste fiets GPS?

Wil je zonder zorgen lekker fietsen? Met een goede fiets GPS worden je fietstochten naast een stuk leuker, ook nog eens veel veiliger en overzichtelijker. Het beginpunt en eindpunt is duidelijk en de rit is voor jou uitgestippeld. Je weet precies waar je dus bent en waar je heen moet. Dit zorgt voor enorm veel rust, waardoor jij heerlijk van je fietstocht kunt genieten! Maar goed, niet elke fiets GPS is hetzelfde. De ene werkt dan ook net wat beter dan de ander. Ben je op zoek naar een betrouwbare fietsnavigatie die je volledig kunt vertrouwen? In dit artikel behandelen wij de beste fietsnavigatie voor jouw fietstochten. Lees je mee?

Wat is een fietsnavigatie?

Maar eerst, wat is een fietsnavigatie nu precies? Dat gaan we je even snel uitleggen. Net zoals we op onze telefoon Google Maps hebben, in onze auto’s vroeger de TomTom’s hadden en we tegenwoordig zelfs ingebouwde navigatiesystemen hebben in onze auto’s, hebben we voor fietsen fietscomputers met GPS. Wanneer je aan het fietsen bent zit je namelijk niet te wachten om telkens op je mobiel te moeten kijken voor de route. Een fietsnavigatie kun je dus vergelijken met een TomTom. Je monteert ‘m vast op je stuur en voilà, je komt veilig van A naar B.

De beste fiets GPS: top 5

Goed, het is dan nu tijd om de beste fiets GPS te behandelen. Zoals je misschien kunt begrijpen bestaat er niet per se iets als de beste fiets GPS, dit is natuurlijk geheel persoonlijk en afhankelijk van je wensen en bijvoorbeeld budget. Toch hebben wij geprobeerd om tot een eerlijk oordeel te kopen. Hieronder onze conclusie:

 • Als beste uit de test is de Garmin Edge 1030 Plus gekomen
 • Ben je op zoek naar een betaalbare optie? Bekijk dan de Bryton Rider 750
 • Kwaliteit en stijl? Dan kies je voor de Wahoo ELEMNT Roam

Met je fiets op reis?

Ga je met je fiets op reis, maar heb je nog geen fietsendrager? Bekijk dan hier de beste fietsendragers. Op deze pagina vind je een eerlijke en onafhankelijke fietsendrager test.

De webshop voor racefietsen en mountainbikes

De webshop voor racefietsen en mountainbikes

Doe je toevallig aan een fietssport en wil je het naar het volgende level brengen? Dan is het misschien wel verstandig om een goede racefiets te kopen die ook echt bij je past. Zo kan je kijken naar welke racefietsen er zijn en kom je er al snel achter dat dit bijvoorbeeld wielrenfietsen zijn, maar ook mountainbikes. Je hebt veel verschillende soorten fietsen en je moet echt de fiets vinden die past bij de sport die je doet. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar een webshop voor racefietsen en mountainbikes en kan je hier kijken naar het assortiment. Zo kan je hier informatie vinden over de fietsen en kan je bijvoorbeeld kijken naar de afmetingen. Ook kan je goed kijken naar wat je met de fiets kan doen en wat de mogelijkheden zijn. Op het internet kan je snel een webshop voor racefietsen en mountainbikes vinden en hier kan je producten bestellen. Het is wel van belang dat je goed kijkt naar de garantieperiode van de fiets. Zo kan het zijn dat er iets kapot is aan je fiets en dat je deze gratis kan laten repareren of zelfs een nieuwe fiets kan krijgen.

Onderhoud bij een specialist

Als je een racefiets hebt is onderhoud een noodzaak. Zo kan je zelf voorkomen dat je later geen grote reparaties aan je fiets moet doen die veel geld kosten. Zo kan je bij een fietsenmaker die hier ervaring in heeft je fiets laten onderhouden. Vaak wordt er dan gekeken naar bijvoorbeeld de ketting van je fiets, maar ook naar de remblokken. Op deze manier kan je ergere dingen voorkomen en weet je zeker dat je altijd goed kan fietsen. Daarnaast kan je bij reparaties hier ook terecht en kan je vaak je fiets gelijk laten maken zodat je weer snel kan racen met je fiets. Het is verstandig om te kijken naar een fietsenmaker in de buurt. Op deze manier hoef je niet veel te reizen als er iets mis is met je racefiets.

Meedoen aan een wedstrijd

Als je er helemaal klaar voor bent en goed kan racen met je fiets kan het wellicht leuk zijn om mee te doen aan een wedstrijd. Op deze manier kan je er daadwerkelijk achter komen hoe goed jij bent in deze sport en kan je dit ook laten zien aan de buitenwereld. Met mountainbiken kan je bijvoorbeeld tegen andere gaan racen over een ruig gebied. Hierbij wordt er gekeken naar hoe goed jij over het ruige terrein gaat en krijg je hiervoor bijvoorbeeld punten. Ook is het bijvoorbeeld belangrijk bij fietssporten dat je als eerste over de finish komt om je winst te behalen. Op deze manier kan je laten zien dat jij de beste

Op zoek naar een mooie fiets? Dit zijn de mogelijkheden bij Het Zwarte Fietsenplan

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Dan is het natuurlijk goed dat je op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden. Hierbij is het aan te raden om te kiezen voor het bedrijf Het Zwarte Fietsenplan. Het Zwarte fietsenplan heeft namelijk een enorm groot assortiment waardoor je zeker weet dat je zult slagen voor je nieuwe fiets. Of je nu op zoek bent naar een normale fiets of naar een elektrische bakfiets, je kunt het allemaal bij deze aanbieder vinden. Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden zullen we hieronder kort stilstaan bij de mogelijkheden zodat je hier een goed beeld van hebt. Daarbij is het zeker ook aan te raden om eens op de website www.hetzwartefietsenplan.nl te kijken. Hier kun je namelijk een groot aanbod van verschillende fietsen vinden die we hieronder puntsgewijs kort zullen toelichten.

Het kopen van een elektrische bakfiets

Een van de meest bekende en populaire fietsen op de website van Het Zwarte Fietsenplan is de Urban Royal fiets die elektrisch wordt aangedreven. Dit is een elektrische bakfiets die je optimaal kunt gebruiken en dat is natuurlijk erg prettig. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult maken waar je daadwerkelijk iets aan hebt. Heb jij bijvoorbeeld kinderen? Dan kun je jouw kinderen in de bakfiets plaatsen om vervolgens op eenvoudige wijze te gaan vervoeren. Het mooie van de Urban Arrow is dat het een elektronisch aangestuurde fiets is die mooi gemonteerd is in de frame van de fiets. Dat is natuurlijk erg prettig, want hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult maken waar je daadwerkelijk iets aan hebt. Daarbij is het zelfs mogelijk om eens langs de showroom te gaan waardoor je de Urban Arrow in realiteit kunt ervaren. Een ding is zeker, eenmaal een tochtje erop gemaakt ben je honderd procent verkocht aan dit prachtige model.

Het kopen van een e-bike

Als je op zoek bent naar een reguliere e-bike dan ben je ook bij Het Zwarte Fietsenplan aan het juiste adres. Je kunt hier namelijk een beroep doen op een groot assortiment elektrische fietsen waardoor je zeker weet dat je kwaliteit in huis haalt. Hierbij is het natuurlijk wel goed om te benoemen dat er verschillende mogelijkheden zijn waardoor het zeker aan te raden is om te kijken naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van een goede fiets. Het is hierbij goed om contact op te nemen met een specialist zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken. Het aanschaffen van een elektronische fiets is namelijk een dure uitgave en hierbij is het dus van belang dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je een goede keuze zult maken.

Krijg hier antwoorden op je speelgoedvragen

Krijg hier antwoorden op je speelgoedvragen

Proberen te shoppen voor het perfecte speelgoed kan overweldigend zijn. Er is zoveel speelgoed om uit te kiezen, elk met zijn eigen speciale kwaliteiten. Maar je moet in staat zijn de wensen en behoeften van een kind op elkaar af te stemmen om precies het juiste speelgoed te vinden. Blijf dus lezen om uit te vinden hoe je precies dat kunt doen.

Houd je altijd aan de waarschuwingen op de verpakking voordat je speelgoed voor je kind koopt. Bepaald speelgoed vormt verstikkingsgevaar, dus let daarop. Speelgoed heeft aanbevolen leeftijden, en dat is belangrijk om te onthouden.

Als je speelgoed voor je peuter zoekt, overweeg dan kringloopwinkels. Soms kun je er zacht gebruikt speelgoed vinden dat nog in heel goede staat is. Peuters kunnen ruw zijn met speelgoed. Er is echt geen reden waarom je een nieuwe zou moeten kopen als je kind plezier kan beleven aan een tweedehands van goede kwaliteit.

Je kunt misschien geld besparen op speelgoed door een bedrijf op Twitter te volgen of door een bedrijf op hun Facebook pagina te “bevrienden”. Sommige bedrijven kunnen kortingen, gratis verzending en speciale promotieaanbiedingen aanbieden. Dit zijn snelle en gemakkelijke mogelijkheden om geld te besparen op speelgoed dat door populaire winkeliers wordt aangeboden.

Speelgoed kopen bij consignatiewinkels of kringloopwinkels is prima. In feite is de prijs bij deze winkels juist. Maar, als je speelgoed in deze winkels koopt, maak het dan schoon voor je het aan je kind geeft. Je weet niet wat voor ziektekiemen er op het speelgoed zitten.

Kijk naar speelgoed dat projectmatig is. Dit kunnen vliegtuigmodellen zijn, modelboten, modelfietsen, en nog veel meer. Wetenschapskits zijn ook erg leuk. Deze helpen je kinderen nuttige vaardigheden te ontwikkelen zoals begrijpend lezen en kritisch denken.

De veiligheid van kinderfietsen is het belangrijkste. Iedereen wilt natuurlijk zijn of haar kind veilig leren fietsen. Hiervoor zijn er fietsen die bestaan uit driewieler(s). Ieder begin is moeilijk en vooral de eerste keren op de fiets is voor veel kinderen een groot, maar ook erg mooi avontuur.

Bewaar de garantie voor elk stuk speelgoed dat je koopt. Net als elk ander product moet je aankoop van speelgoed gedekt zijn tegen slecht vakmanschap. Als je kind het speelgoed per ongeluk laat vallen, zal je waarschijnlijk niet gedekt zijn, maar willekeurig breken zou nooit mogen gebeuren. Als het toch breekt, wees dan met de garantie voorbereid op een telefoontje naar de fabrikant.

Als je kinderen van verschillende leeftijden in je gezin hebt, is het belangrijk je oudere kinderen te leren hun speelgoed uit de buurt van de jongere kinderen te houden. Ze moeten hun jongere broers en zussen niet laten spelen met speelgoed dat kleine stukjes heeft die gemakkelijk kunnen losraken, want die kunnen verstikkingsgevaar opleveren.

Laat je bij het kopen van speelgoed voor kinderen niet te veel meeslepen in traditionele rolpatronen tussen mannen en vrouwen. Alleen omdat een stuk speelgoed bij een bepaald geslacht populair wordt geacht, hebben kinderen hun eigen voorkeuren. Als je kind meer belangstelling zou hebben voor een stuk speelgoed dat voor het andere geslacht bedoeld is, moet je het voor hem of haar kopen.

 

 

Voorzichtig met speelgoed

Wees voorzichtig met het kopen van speelgoed voor de wieg van je baby. Hoewel baby’s graag naar bepaald kribbenspeelgoed staren, leveren veel van die speeltjes gevaar op. Bijvoorbeeld, alles met een lang touwtje kan om de nek van je baby gewikkeld raken en verwurging veroorzaken. Zorg ervoor dat elk stuk speelgoed dat in de wieg gelegd wordt volkomen veilig is.

Je kunt beter meer speelgoed voor je kind kopen dat uit zichzelf niet te veel doet. Het is het beste je kind meer ruimte te geven om zijn creativiteit te bevorderen. Hoe minder actie een stuk speelgoed biedt, hoe groter de kans dat je kind zijn fantasie zal gebruiken en meer plezier met de dingen zal hebben.

Zoals je ziet is weten wat een kind wil en nodig heeft belangrijk bij het kiezen van precies het juiste speelgoed. Sla je de plank mis, dan is het alleen maar weggegooid geld en een kind dat teleurgesteld is. Houd dus de bovenstaande tips in gedachten en je kunt dat speciale kind heel gelukkig maken. Ontdek kinderfietsen uit het ruime assortiment. Je hebt de keuze uit diverse modellen, maten (inches) en kleuren voor zowel jongens als meisjes.

Waar let je op bij het kopen van mountainbike banden?

Waar let je op bij het kopen van mountainbike banden?

Goedkope fietsbanden kopen? Welke fietser wil dat niet? Pas wel op, want je wil niet dat goedkope banden een duurkoop worden. Banden zijn namelijk zeer belangrijk voor je fiets. Ook voor mountainbikes is de bandenkeuze allesbepalend voor de mountainbike-ervaring. Daarom leggen we je in deze blog uit waar je best op let bij het buiten- of binnenband kopen voor je mountainbike.

Maak een goede afweging tussen grip en snelheid

De balans tussen grip en snelheid is er eentje die elke mountainbiker voor zichzelf moet maken. Gangbare regel is dat een band met minder profiel bijna geen rolweerstand heeft en daardoor sneller is. Terwijl een band met veel noppen en grof profiel je heel wat grip bezorgd, maar minder snel is. Veel hangt af van het terrein waar je wil mountainbiken. Ook hoe het terrein erbij ligt speelt natuurlijk een rol. Wanneer het veel heeft geregend kan het parcours er bijvoorbeeld heel nat bijliggen. Dan zal je blij zijn dat je wat meer grip en dus meer profiel hebt. Ook al gaat dit ten koste van de snelheid…

Het terrein bepaalt het profiel

 •       Ga je mountainbiken in de bossen? Dan kies je best voor banden met een grover profiel en noppen op zowel het loopvlak als de zijkant van de buitenband.
 •       Rotsachtig terrein? Kies een band met hoge noppen, waardoor het contactoppervlak groter wordt. De hoge noppen zorgen dat je meer grip hebt op de stenen.
 •       Zanderige ondergrond? Dan doe je er goed aan om een band met semi-slicks te kopen. Zo kan je lekker snel gaan op rechte stukken, maar in de bochten bieden deze banden je nog de nodige grip.
 •       Ben je een recreatieve mountainbiker die zijn fiets graag overal mee naartoe neemt? Dan doe je er goed aan om je mountainbike met allround banden te voorzien. Op het loopoppervlak van de fietsbanden bevinden zich noppen van wisselende hoogte. Aan de zijkant heb je iets hogere noppen die zorgen voor meer grip. Je kan als recreatieve mountainbiker met dit soort band op veel ondergronden lekker fietsen.

Blijf rekening houden met bovenstaande tips wanneer je online op zoek gaat naar goedkope mountainbike banden. Zo selecteer je de juiste banden op maat van je behoeften.