Waar bij volwassen mensen elektrische auto’s en elektrische fietsen de laatste jaren steeds populairder geworden zijn, zie je dat jongeren ook steeds vaker gebruik maken van elektrische vervoersmiddelen. Zo zijn elektrische fietsen niet alleen meer voor ouderen, maar fietsen ook steeds meer jongeren hierop. Naast elektrische fietsen zijn er nog andere populaire elektrische aangedreven vervoersmiddelen onder jongeren. In deze blog lichten we drie populaire elektrische vervoersmiddelen voor jongeren uit. 

Elektrische mountainbike 

Waar de normale elektrische fiets veel gebruikt wordt door ouderen, is de elektrische mountainbike enorm populair onder jongeren. De elektrische mountainbike is stoer en sportief. Met een elektrische mountainbike fietsen ze zonder al te veel hoeven inspannen lange afstanden door veelal ruig terrein. Doordat fietsen op een elektrische mountainbike veel minder energie kost, worden er snel grote rondes afgelegd. 

Elektrische fatbike 

Jongeren willen vaak net even wat anders dan het gangbare. De elektrische fatbike is zoiets. De elektrische fatbike is een elektrische fiets met een frame wat lijkt op een brommer, met dikke banden. De trapondersteuning zorgt ervoor dat fietsen op deze fiets niet zwaar is en je op een relaxte, ontspannen manier je voortbeweegt. Wil jij ook een elektrische fatbike kopen? Eén ding is zeker, met een elektrische fatbike krijg je hoe dan ook de nodige aandacht van het overige verkeer. 

Elektrische step 

Officieel is de elektrische step niet toegestaan op de openbare weg, maar dat maakt hem niet minder populair. Je kan tegenwoordig op veel verschillende plekken een e step kopen. Steeds meer jongeren, maar ook volwassenen maken gebruik van een e step. Zonder dat het energie kost, leg je met een gangetje van 20 tot 25 kilometer per uur afstanden tot wel 40 kilometer af. E steps zijn ook ideaal voor forenzen die niet met de auto de binnenstad in kunnen komen. ZE parkeren de auto aan de rand van de stad en leggen de laatste stuk per step af.