Mensen hebben een gevoel van avontuur en houden van het idee om op de fiets te stappen en door Europa te toeren. Ja, u een uitstekende rondleiding bij een reisorganisatie aanschaffen.

De fietsroutes van Europa

Waar te beginnen? Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland bieden elk lange-afstandsfietspaden die goed zijn ondertekend en gemakkelijk te volgen, zelfs voor mensen met een slecht richtingsgevoel. Zo begint de Romantische Road Bike Route in de buurt van Frankfurt en gaat 420 km naar de Oostenrijkse grens langs kastelen, ommuurde steden, bergen en meer. De Donaufietsroute start in Duitsland en gaat verder via Oostenrijk (Wenen), Slowakije en Hongarije naar Boedapest.

Koop een gedetailleerde fietstoerkaart en gids

Zodra u uw bestemming hebt gekozen, krijgt u gedetailleerde fietstoerkaarten, bepaalt u hoe ver u van plan bent om elke dag te fietsen op zoek naar de dichtstbijzijnde steden. Gebruik ook een gids om onderweg bezienswaardigheden te schetsen; dit kan uw tussenstoplocaties enigszins veranderen. Het is een goed idee om soms meer dan één nacht door te brengen in een stad om de omgeving te verkennen. Vergeet ook niet als je fietsen met een geladen fiets zul je niet in staat zijn om zo ver te reizen als je thuis zou doen.

Uw fiets

U uw eigen fiets meenemen in een fietsdoos aan boord van de vlucht of huren. In Zwitserland kunnen toerfietsen met bagage (fietstas) rekken en sluizen worden gehuurd en afgezet bij meer dan 200 treinstations in het hele land. In Oostenrijk zijn er verhuurlocaties langs de Donau en andere belangrijke routes. In Duitsland, fietsverhuur locaties variëren van stad tot stad. De meeste treinen in deze landen hebben fietsauto’s voor opslag die een kleine extra betaling vereisen als het nemen van een trein aan uw beginnende plaats.