In veel gevallen kan een apparaat door verschillende factoren langzamer worden. Natuurlijk wordt een apparaat ook langzamer naar mate hij ouder wordt en vaker gebruikt is, maar toch zijn er enkele dingen die je zelf in de hand hebt als het gaat om het verouderingsproces van apparaten. Een accu is hier een belangrijk onderdeel van.

 

Lading van korte duur

 

Waarschijnlijk heb je al niet eens meer door hoe slecht de accu van jouw apparaat nu eigenlijk is. Waar je in het begin urenlang kon doen met een volle lading van het apparaat, zijn dit nu maar enkele uren of zelfs nog geen eens een uur. Houd eens bij voor jezelf hoe lang je doet met een volle accu. Waarschijnlijk niet erg lang. Je kan je voorstellen dat dit voor een apparaat niet heel goed kan zijn. Het gaat bijvoorbeeld de snelheid of prestaties dan ook ten koste.

 

Het is dan ook een slimme en logische zet om een nieuwe accu aan te schaffen voor jouw apparaat. Of dit nou een laptop is, een elektrische fiets, jouw telefoon of zelfs een controller, het gaat alles echt een stuk makkelijker en beter maken. Zowel beter voor jou als voor de levensduur van het apparaat.

 

Laat jouw accu repareren

 

Elektrische fietsen oftewel e-bikes zijn natuurlijk voor het grootste deel afhankelijk van hun accu. Hoe beter de accu werkt, hoe beter je met de fiets kan rijden. Zo’n accu wordt, al helemaal met een elektrische fiets, veel gebruikt en wordt vaak van 100 procent naar 0 en terug naar 100 geladen. Niks mis mee, maar zo versnelt het verouderingsproces wel snel.

 

Fietsaccu’s hebben gelukkig een handig trucje waarmee je niet meteen een nieuwe accu aan hoeft te schaffen. Je kan namelijk jouw accu e bike reviseren. Dit houdt in dat hij eigenlijk gerepareerd wordt, en bepaalde onderdelen van de accu worden vervangen. Eigenlijk krijg je op deze manier een gloednieuwe accu, zonder dat er kostbare en nog bruikbare delen van de accu verloren gaan. Dit maakt deze vorm van fiets accu reparatie dan ook ideaal! Het is goed voor de portemonnee, aangezien je geen nieuwe accu aan hoeft te schaffen. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu, gezien het feit dat je geen kostbare onderdelen meer weg hoeft te gooien! Deze truc kan ook bij andere soort accu’s toegepast worden, dus kijk naar de mogelijkheden. Dit is namelijk een erg goede oplossing wanneer je een nieuwe accu wil.