Wil je zonder zorgen lekker fietsen? Met een goede fiets GPS worden je fietstochten naast een stuk leuker, ook nog eens veel veiliger en overzichtelijker. Het beginpunt en eindpunt is duidelijk en de rit is voor jou uitgestippeld. Je weet precies waar je dus bent en waar je heen moet. Dit zorgt voor enorm veel rust, waardoor jij heerlijk van je fietstocht kunt genieten! Maar goed, niet elke fiets GPS is hetzelfde. De ene werkt dan ook net wat beter dan de ander. Ben je op zoek naar een betrouwbare fietsnavigatie die je volledig kunt vertrouwen? In dit artikel behandelen wij de beste fietsnavigatie voor jouw fietstochten. Lees je mee?

Wat is een fietsnavigatie?

Maar eerst, wat is een fietsnavigatie nu precies? Dat gaan we je even snel uitleggen. Net zoals we op onze telefoon Google Maps hebben, in onze auto’s vroeger de TomTom’s hadden en we tegenwoordig zelfs ingebouwde navigatiesystemen hebben in onze auto’s, hebben we voor fietsen fietscomputers met GPS. Wanneer je aan het fietsen bent zit je namelijk niet te wachten om telkens op je mobiel te moeten kijken voor de route. Een fietsnavigatie kun je dus vergelijken met een TomTom. Je monteert ‘m vast op je stuur en voilà, je komt veilig van A naar B.

De beste fiets GPS: top 5

Goed, het is dan nu tijd om de beste fiets GPS te behandelen. Zoals je misschien kunt begrijpen bestaat er niet per se iets als de beste fiets GPS, dit is natuurlijk geheel persoonlijk en afhankelijk van je wensen en bijvoorbeeld budget. Toch hebben wij geprobeerd om tot een eerlijk oordeel te kopen. Hieronder onze conclusie:

  • Als beste uit de test is de Garmin Edge 1030 Plus gekomen
  • Ben je op zoek naar een betaalbare optie? Bekijk dan de Bryton Rider 750
  • Kwaliteit en stijl? Dan kies je voor de Wahoo ELEMNT Roam

Met je fiets op reis?

Ga je met je fiets op reis, maar heb je nog geen fietsendrager? Bekijk dan hier de beste fietsendragers. Op deze pagina vind je een eerlijke en onafhankelijke fietsendrager test.